ПРИВРЕМЕНЕ ИЗМЕНЕ ТРАСА ЛИНИЈА 1, 3 И 8
12.09.2014

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуга превоза да ће у суботу и недељу, 13. и 14. септембра 2014. године, доћи до привремене измене траса линија 1, 3 и 8. Због асфалтирања коловоза у раскрсници Улице браће Јовандић и Булевара краља Петра I, аутобуси ће саобраћати на следећи начин:
ЛИНИЈА БРОЈ 1
Смер Клиса-Центар-Лиман I:
Постојећа, већ измењена траса кретања - Булевар краља Петра I – Улица браће Јовандић - Улица војводе Бојовића - Улица Јована Суботића - редовна траса кретања.
У супротном смеру користи се постојећа (редовна) траса кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 3
Смер Петроварадин-Детелинара:
Улица Јована Суботића - Кисачка улица - Булевар краља Петра I - Улица браће Јовандић - редовна траса кретања.
У супротном смеру користи се постојећа (редовна) траса кретања.
ЛИНИЈА БРОЈ 8
Смер Ново Насеље-Лиман1:
Булевар краља Петра I -Улица браће Јовандић - Улица војводе Бојовића - Улица Јована Суботића - редовна траса кретања.
У супротном смеру користи се постојећа (редовна) траса кретања.

АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНИММ ДЕЛОВИМА ТРАСЕ КОРИСТЕ ПОСТОЈЕЋА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ИЗМЕНЕ ТРАСА ЗБОГ ДРУГЕ ФАЗА РАДОВА У УЛИЦИ БРАЋЕ ЈОВАНДИЋ
01.09.2014


ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга превоза да је почела друга фаза радова у Улици Браће Јовандић, која ће трајати до 1. октобра 2014. године. Након завршетка прве фазе радова линија број 8 враћена је на постојећу трасу кроз Кисачку улицу, док ће до наведеног датума, а у складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, аутобуси ЈГСП „Нови Сад“  привремено саобраћати следећим трасама:

ЛИНИЈА БРОЈ 1
Смер (Клиса-Центар-Лиман I):
Са постојеће траса у Кисачкој улици аутобуси скрећу десно на Булевар Јаше Томића, затим лево на Булевар ослобођења, лево на Булевар Краља Петра I, десно у Кисачку улицу, те даље настављају постојећом трасом кретања.
Смер (Лиман I -Центар-Клиса):
Аутобуси саобраћају постојећом трасом кретања.

ЛИНИЈА БРОЈ 3

Смер А (Петроварадин-Детелинара):
Постојећом трасом аутобуси саобраћају до Улице Јована Суботића, одакле левим скретањем улазе у Кисачку улицу, затим лево скрећу на Булевар Краља Петра I, одакле долазе до Улице Браће Јовандић, те даље настављају постојећом трасом кретања.
Смер Б (Детелинара-Петроварадин):
Аутобуси саобраћају постојећом трасом кретања.


АУТОБУСИ НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТЕ ПОСТОЈЕЋА СТАЈАЛИШТА ДРУГИХ ЛИНИЈА.ОД 1. СЕПТЕМБРА РЕД ВОЖЊЕ „ЗИМА 2014“
29.08.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ред вожње „Зима 2014“ ступа на снагу 1. септембра 2014. године. Како би успешно биле задовољене потребе и захтеви корисника услуга превоза, осим временских корекција полазака, у односу на прошлогодишњи, зимски ред вожње уведен је већи број полазака на градским линијама 3, 4, 5 и 8. Наиме, контролна бројања путника показала су већа оптерећења на поменутим линијама у одређеном добу дана, на основу чега је дошло и до увећања полазака.

У приградском саобраћају новина је увођење суботом два поласка на релацији Нови Сад – Футог стари - Ново гробље Футог.

Током реда вожње „Зима 2014“  биће настављен превоз путника на линији 17 од Железничке станице до тржног центра БИГ.ЛИНИЈЕ БРОЈ 3A, 4, 5, 5Н, 10, 14, 15 , 18, 52, 53, 54, 55 И 56 НА СТАРИМ ТРАСАМА
28.08.2014

ЈГСП “Нови Сад” обавештава кориснике услуга да су радови на раскрсници Булевара ослобођења, Јеврејске и Футошке улице приведени крају. Градске линије број 3А, 4, 5, 5Н, 10, 14, 15 и 18, те приградске линије 52, 53, 54, 55 и 56 које су биле измештене, од данас саобраћају старим трасама по реду вожње.

На стајалиштима измењених делова траса, биће постављени контролори који ће усмено обавештавати кориснике јавног превоза о враћању линија на редовне трасе.ПОЧЕЛА ПРОДАЈА МАРКИЦА ЗА СЕПТЕМБАР
25.08.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да је 25. августа 2014. године почела продаја септембарских маркица за превоз. Од 8 до 20 часова сваког радног дана маркице ће моћи да се купују на редовним продајним местима предузећа код Железничке станице, код Футошке пијаце и у Шафариковој улици. У току месеца радиће и продајна места на Новом насељу и Лиману. Од 1. до 6. септембра маркице ће моћи да се купе од 10 до 17 часова. 


   
Субота, 6. септембра, бића радна за сва редовна и додатна продајна места.
Августовске маркице важе до 5. септембра 2014. године.
ИЗРАДА ЂАЧКИХ КАРАТА
19.08.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да у среду, 20. августа 2014. године, почиње израда ђачких карта.
Корисник услуге превоза треба да донесе уредно попуњен формулар захтева за израду карте (која може да се преузме на wеб страници предузећа www.гспнс.рс, као и на свим продајним местима ЈГСП „Нови Сад“) као и неопходну пратећу документацију:
-    формулар захтева за израду карте оверен од стране школе да је редован ученик
-    приказати личну карту, ђачку или здравствену легитимацију на увид ради идентификације
-    доставити једну фотографију, димензије 30x25мм
Израда карте износи 750,00 динара.При предаји захтева корисник је дужан да плати цену израде легитимације, затим од благајника добија идентификациони број на основу којег након 2 дана, на истом месту где је предао захтев, преузима готову показну карту. Уважавајући чињеницу да ђачке карте квалификују кориснике услуге превоза за куповину месечних маркица по бенефицираним ценама које су знатно ниже у односу на цене за остале категорије корисника, за израду истих важе одређена ограничења, тако да се карте могу издавати за ученике основних школа, не старије од 16 година, те за ученике средњих школа, не старије од 20 година.
Карте за ђаке издају се за школску годину тј. за период од септембра текуће до септембра наредне године и уз њих се купује месечна маркица.
Ученици и студенти којима је због неправилног коришћења одузета показна карта не могу да израде нову показну карту док претходно не измире дуговање према ЈГСП “Нови Сад” настало по овом основу.

Израда школских каратаШколске карте издају се за период  од 01.09. текуће до 30.06. наредне године и корисници не могу да их користе за време трајања летњег распуста.
Постоје две врсте школских карата:
- школска карта за ученике до 10 год старости, која се издаје од I до V зоне (цена је иста за све зоне)
- школска карта за ђаке и студенте која се издаје од I до V зоне (цена зависи од изабране зоне).
Уз школске карте се не купује месечна маркица. Приликом предаје захтева за издавање школских карата на шалтеру 12 на Међумесној аутобуској станици потребно је:
-    Доставити уредно попуњен захтев за израду карте оверен од стране школе/факултета да је корисник редован ученик/студент
-     Доставити једну фотографију (димензија као за личну карту 30x25мм)
-     Здравствена легитимација за основце, а за средњошколце лична карта или здравствена легитимација на увид
-     Новац за израду карте у износу од 750,00 динара.ИНФОРМАЦИЈА ЗА СТУДЕНТЕ
13.08.2014

У септембру и октобру 2014. године студентима је одобрена куповина месечних маркица на основу прошлогодишње показне карте (за сезону 2013/2014), уз обавезно приказивање индекса благајнику продаје маркица у киоску.
Ово одобрење не односи се на студенте који су ове године уписали факултет или вишу школу, пошто они морају имати оверен формулар захтева за издавање нове показне карте и испоштовати редовну процедуру око израде.
Студентима прве године, којима се индекси налазе на факултетима, одобрава се израда показне карте без увида у индекс, а на основу овереног захтева за издавање претплатне карте од стране школе или факултета.
Почев од 1. новембра 2014. године за куповину маркица сви студенти морају да имају нове показне карте за сезону 2014/2015.УВЕДЕНА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17 ДО БИГ ЦЕНТРА
01.07.2014

Од 1. јула ЈГСП „Нови Сад“ уводи сталну линију 17 на релацији Железничка станица – „БИГ центар“ – Железничка станица.  Аутобуси ће до БИГ центра саобраћати сваког радног дана и викендом од 14 часова на сваких пола сата следећом трасом:
•    Железничка станица - Булевар Јаше Томића - Кисачка улица - Сентандрејски пут - БИГ центар.
У супротном правцу аутобуси ће кретати на сваких пола сата од 14.15 часова.
Последњи полазак са Железничке станице је у 21 час, а из БИГ центра у 22.15 часова.НОВО СТАЈАЛИШТЕ НА САЈЛОВУ
30.08.2013

Од 1. септембра 2013. године аутобуси на линији број 14 на Сајлову користе ново стајалиште. У смеру према центру стајалиште се налази у Улици Горње Сајлово 59 (забавиште).ИЗМЕНЕ ЗОНА МЕЂУМЕСНОГ ПРЕВОЗА
14.06.2013

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула 2013. године бити измењене зоне међумесног превоза за насељена места општина Темерин, Беочин и Сремски Карловци. Изменама је свако место добило своју посебну ознаку зоне,  неке зоне су подељене на „А“ и „Б“, док су неке зоне укинуте.
Молимо путнике да приликом куповине месечних маркица обрате пажњу на ову измену. Детаљан преглед зона можете да видите у табели:


ЗОНА    НАСЕЉЕ   
IIA        СР. КАРЛОВЦИ   
IIIA       БАЧКИ ЈАРАК   
IIIB       НОВИ РАКОВАЦ   
IVA       СТАРИ РАКОВАЦ   
VA        БЕОЧИН   
VB        ТЕМЕРИН   
VI-A      БРАЗИЛИЈА   
VI-B      ЧЕРЕВИЋ   
VI-V      ГОСПОЂИНЦИ   
VIIA      КОРУШКА    
VIIB      БАНОШТОР   
VIIIA     СВИЛОШ   
VIIIB     СУСЕК   
IXA        ГРАБОВО   
IXB        ЛУГ