ЛИНИЈЕ 1, 5Н, 11А, 21, 22, 23, 24 И 30 НА РЕДОВНИМ ТРАСАМА
22.07.2014

Након завршетка радова на саобраћајницама, ЈГСП “Нови Сад” обавештава кориснике услуга да аутобуси на линијама 1, 5, 5Н, 11А, 21, 22, 23, 24 и 30 од данас саобраћају редовним трасама.ЛИНИЈЕ 1, 5, 5Н, 21, 22, 23, 24 И 30 НА ПРИВРЕМЕНИМ ТРАСАМА
16.07.2014

Због радова на саобраћајницама, ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће доћи до привремене измене на трасама линија 1, 5, 5Н, 21, 22, 23, 24 и 30. Од 18. јула у 18.00 часова до 20. јула у 18.00 часова аутобуси ће саобраћати следећим правцима:

ЛИНИЈА 1
У смеру Клиса-Центар-Лиман 1 аутобуси ће саобраћати постојећом трасом, док ће у смеру Лиман 1-Центар-Клиса доћи до измештања дела трасе на следећи начин:
Кисачка улица - лево Булевар краља Петра I (употреба постојећег стајалишта у зони раскрснице) - десно Булевар ослобођења - десно Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица  (заустављање на редовном стајалишту).

ЛИНИЈА 5
У смеру Темерински пут–Центар–Железничка станица аутобуси ће саобраћати постојећом трасом, док ће у супротном смеру правац кретања бити следећи:
Центар – Темерински пут – почетно стајалиште код Железничке станице – лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица (са заустављањем на стајалишту) - десно Партизанска улица - лево Темеринска улица (коришћење редовног стајалишта и остатка трасе). У овом смеру аутобуси неће саобраћати Булеваром ослобођења и Јеврејском улицом кроз центар.

ЛИНИЈА 5Н
У смеру  Железничка станица  – Центар – Темерински пут доћи ће до измене трасе на следећи начин:  
Почетно стајалиште код  Железничке станице – лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица (заустављање на стајалишту) - десно Партизанска улица - лево Темеринска улица (коришћење редовног стајалишта и остатка трасе). Аутобуси неће саобраћати Булеваром ослобођења и Јеврејском улицом кроз центар.
У смеру Темерински пут – Центар – Железничка станица аутобуси ће саобраћати постојећом трасом.

ЛИНИЈА 21
У смеру Железничка станица – Шангај траса аутобуса биће следећа:
Почетно стајалиште на Булевару Јаше Томића код Железничке станице - лево Кисачка улица (заустављање на стајалишту) - десно Партизанска улица одакле настављају право уз коришћење редовног стајалишта и остатка трасе.
У супротном смеру аутобуси ће саобраћати постојећом трасом.

ЛИНИЈЕ 22,23,24
У смеру Железничка станица – Каћ, Будисава, Ковиљ аутобуси ће саобраћати следећом трасом:
Почетно стајалиште код  Железничке станице – лево Булевар Јаше Томића - лево Кисачка улица уз заустављање на стајалишту - десно Партизанска улица, одакле  настављају право са коришћењем редовног стајалишта на остатку трасе.
У супротном смеру аутобуси ће саобраћати постојећом трасом.

ЛИНИЈА 30
У смеру Железничка станица – Пејићеви салаши траса аутобуса биће следећа:
Почетно стајалиште Булевар Јаше Томића код Железничке станице - лево Кисачка улица (заустављање на стајалишту) - десно Партизанска улица - лево Темеринска улица (коришћење редовног стајалишта и остатка трасе).
У супротном смеру аутобуси ће саобраћати постојећом трасом.ЧЕТВРТА ФАЗА РАДОВА КОД МЕРКАТОРА – ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 9 И12
16.07.2014

Због четврте фазе радова у раскрсници Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара, аутобуси на линији 12 од 16. јула 2014. године привремено мењају трасу кретања у оба правца на следећи начин:

СМЕР ЦЕНТАР - НОВО НАСЕЉЕ
АУТОБУСИ БУЛЕВАРОМ ОСЛОБОЂЕЊА САОБРАЋАЈУ ДО РАСКРСНИЦЕ СА УЛИЦОМ НАРОДНОГ ФРОНТА У КОЈУ УЛАЗЕ ДЕСНИМ СКРЕТАЊЕМ, ПОТОМ ШЕКСПИРОВОМ  УЛИЦОМ ДОЛАЗЕ ДО ЛИМАНСКЕ ПИЈАЦЕ ОДАКЛЕ СЕ ЛЕВИМ СКРЕТАЊЕМ УКЉУЧУЈУ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА.  НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ СТАЈАЛИШТЕ ИСПРЕД МЕРКАТОРА.

СМЕР НОВО НАСЕЉЕ - ЦЕНТАР
СА БУЛЕВАРА ЦАРА ЛАЗАРА АУТОБУСИ СКРЕЋУ ДЕСНО У ШЕКСПИРОВУ УЛИЦУ, ГДЕ КОРИСТЕ ПРИВРЕМЕНО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ, ЗАТИМ СКРЕЋУ ЛЕВО У УЛИЦУ НАРОДНОГ ФРОНТА, ОДАКЛЕ ЛЕВИМ СКРЕТАЊЕМ УЛАЗЕ НА БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА И ОД РАСКРСНИЦЕ СА БУЛЕВАРОМ ЦАРА ЛАЗАРА УКЉУЧУЈУ СЕ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА. НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ СТАЈАЛИШТЕ У ШЕКСПИРОВОЈ УЛИЦИ.

Због радова линија број 9 у смеру према Новом насељу неће користити стајалиште на Булевару цара Лазара, које се налази после раскрснице са Булеваром ослобођења.ПРЕВОЗ ЗА ВРЕМЕ ФЕСТИВАЛА EXIT 2014
08.07.2014

За време трајања Exit фестивала градско саобраћајно предузеће, као и претходних година, обезбедиће адекватан превоз за све посетиоце манифестације. Будући да се очекује велики прилив гостију, на линијама 3 и 9 које иду ка Петроварадину биће појачани  поласци.
Како се Exitов камп и ове године налази код отворених базена на Спенсу, неће бити ванредних линија од железничке и аутобуске станице ка кампу. Кампери који стигну у град возом или аутобусом биће упућивани на линије 4 и 7 које ће бити појачаване по потреби.
Од 11. до 14. јула биће организовани додатни поласци из Петроварадина. Аутобуси ће, почевши од 2.30 часа, од ресторана „Траг“  трасом линије број 9 по потреби саобраћати до кампа код Спенса, затим ће Булеваром ослобођења и Јеврејском улицом наставити ка Петроварадину.
Осим карте за једну вожњу која се купује у аутобусу и кошта 55 динара, посетиоцима је обезбеђена могућност куповине дневне карте од 236 динара, те недељне карте која стаје 715 динара. Карте ће моћи да се купе на киосцима ЈГСП, у Exit кампу и на платоу испред Железничке станице.
Аутобуси који ће саобраћати на линијама до фестивала и кампа биће посебно обележени.АУТОБУСИ САОБРАЋАЈУ КРОЗ БЕОГРАДСКУ КАПИЈУ
07.07.2014

Линије 3, 3А, 9, 60, 61, 62, 64 и 69 од 7. јула саобраћају редовном трасом у оба смера. Аутобуси су привремено саобраћали измењеним правцем због радова на реконструкцији Београдске капије.УВЕДЕНА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17 ДО БИГ ЦЕНТРА
01.07.2014

Од 1. јула ЈГСП „Нови Сад“ уводи сталну линију 17 на релацији Железничка станица – „БИГ центар“ – Железничка станица.  Аутобуси ће до БИГ центра саобраћати сваког радног дана и викендом од 14 часова на сваких пола сата следећом трасом:
•    Железничка станица - Булевар Јаше Томића - Кисачка улица - Сентандрејски пут - БИГ центар.
У супротном правцу аутобуси ће кретати на сваких пола сата од 14.15 часова.
Последњи полазак са Железничке станице је у 21 час, а из БИГ центра у 22.15 часова.РАДОВИ НА БЕОГРАДСКОЈ КАПИЈИ - ИЗМЕНЕ ТРАСА
01.07.2014

Због радова на реконструкцији у уторак, 1. јула 2014. године, поново је затворена Београдска капија, због чега се у смеру из Новог Сада мењају  трасе линија 3, 3А, 9, 60, 61, 62 и 64:

ЛИНИЈЕ 3, 3А, 9, 60, 61, 62, 64
 
ПО ПРЕЛАСКУ ВАРАДИНСКОГ МОСТА АУТОБУСИ СКРЕЋУ ДЕСНО НА КЕЈ СКОЈЕВАЦА (после силаска са моста користи се изграђено стајалиште), ОДАКЛЕ СЕ УКЉУЧУЈУ У РЕЉКОВИЋЕВУ УЛИЦУ.  ПОСЛЕ РАСКРСНИЦЕ РЕЉКОВИЋЕВЕ И ПРЕРАДОВИЋЕ УЛИЦЕ АУТОБУСИ СЕ УКЉУЧУЈУ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА.
За време измена у функцији ће бити привремено аутобуско стајалиште у Рељковићевој улици (испред кућног броја 56), те стајалиште које се налази после скретања из Рељковићеве у Прерадовићеву улицу.

ЛИНИЈА 69

ПО ПРЕЛАСКУ ВАРАДИНСКОГ МОСТА АУТОБУСИ СКРЕЋУ ДЕСНО И ТРАНЏАМЕНТСКИМ ПУТЕМ САОБРАЋАЈУ ДО РАСКРСНИЦЕ СА УЛИЦОМ ДУНАВСКЕ ДИВИЗИЈЕ, ОДАКЛЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА.
У ПОВРАТКУ СЕ КОРИСТИ ПОСТОЈЕЋА ТРАСА.
За време измена у функцији ће бити привремено аутобуско стајалиште које се налази одмах после силаска са Варадинског моста.
ПРОДАЈА ЈУЛСКИХ МАРКИЦА ЗА ПРЕВОЗ
24.06.2014


ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да у среду, 25. јуна 2014. године, почиње продаја јулских маркица за превоз. Од 8 до 20 часова сваког радног дана маркице ће моћи да се купују на редовним продајним местима предузећа код Железничке станице, код Футошке пијаце и у Шафариковој улици. У току целог месеца радиће и продајно место на Новом насељу (до 7. јула од 8 до 20 часова, од 7. јула од 9 до 16 часова).
Од 1. до 7. јула маркице ће моћи да се купе од 10 до 17 часова на киоску код Лутрије Војводине, а од 13 до 20 часова у киоску који се налази на Булевару ослобођења (стајалиште дијаметрално од Футошке пијаце). Продајно место преко пута Лиманске пијаце биће отворено од 1. до 11. јула у времену од 6 до 13 часова.
Субота 5. јула бића радна за сва редовна и додатна продајна места.
Јунске маркице важе до 5. јула 2014. године.ОД 1. ЈУЛА ЛЕТЊИ РЕД ВОЖЊЕ
24.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула до 31. августа 2014. године на градским и приградским линијама на снази бити ред вожње „Лето 2014“. Услуга јавног превоза за време летњих месеци биће на прошлогодишњем нивоу, а у саобраћају ће радним данима бити исти број возила као и у реду вожње „Лето 2013“.
У односу на пролећни ред вожње, због очекиваног смањења броја путника у летњим месецима, смањује се број полазака и мења структура возила, а времена полазака усклађена су са потребама корисника услуга превоза.
Основ за израду новог реда вожње су резултати добијени генералним бројањем путника, контролним бројањем путника на карактеристичним стајалиштима, као и очекивано смањење броја путника на појединим линијама у одређено доба дана.ПРИВРЕМЕНО СЕ УКИДАЈУ ЂАЧКИ ПОЛАСЦИ
20.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга превоза да се од понедељка, 23. јуна 2014. године, привремено укидају поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“. Ови поласци биће поново на снази након завршетка ученичког распуста.ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 11А, 21, 22, 23, 24 И 30
11.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 13. јуна до 9. јула 2014. године доћи до измене саобраћаја на раскрсници Кисачке улице и Булевара Јаше Томића, због чега ће бити измењене трасе кретања линија градског и приградског саобраћаја.

ЛИНИЈА 11 А 
АУТОБУСИ ИЗ УЛИЦЕ ЈОВАНА ЦВИЈИЋА САОБРАЋАЈУ КИСАЧКОМ УЛИЦОМ, БУЛЕВАРОМ КРАЉА ПЕТРА, ЗАТИМ БУЛЕВАРОМ ОСЛОБОЂЕЊА ДО БУЛЕВАРА ЈАШЕ ТОМИЋА, ОДАКЛЕ НАСТАВЉАЈУ РЕДОВНОМ ТРАСОМ.

ЛИНИЈЕ 21,22,23,24,30 (ДОЛАЗАК У НОВИ САД)

АУТОБУСИ ИЗ КИСАЧКЕ УЛИЦЕ САОБРАЋАЈУ БУЛЕВАРОМ КРАЉА ПЕТРА, ОДАКЛЕ СРЕЋУ НА БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА И НАСТАВЉАЈУ ДО ТЕРМИНАЛА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ.

НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ ПОСЛЕ РАСКРСНИЦЕ КИСАЧКЕ-БУЛЕВАР КРАЉА ПЕТРА (СТАЈАЛИШТЕ ЛИНИЈЕ БРОЈ 8).


НАВЕДЕНЕ ЛИНИЈЕ У ОДЛАСКУ САОБРАЋАЈУ РЕДОВНОМ ТРАСОМ.ОД 1. АПРИЛА „ПРОЛЕЋНИ РЕД ВОЖЊЕ 2014“
31.03.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да 1. априла ступа на снагу „Пролећни ред вожње 2014“.  Градски и приградски саобраћај обављаће се идентичним бројем ангажованих возила као у претходном реду вожње „Зима 2013“. Број полазака остаће исти, с тим што су урађене мање корекције којима су времена полазака усклађена са захтевима корисника услуга.
Молимо путнике да се приликом коришћења јавног превоза упознају са изменама путем штампаног реда вожње, или електронски на сајту ЈГСП Нови Сад www.гспнс.рс, како не би долазило до неспоразума и беспотребних чекања на стајалиштима.ПОЧЕЛА СА РАДОМ ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА
16.01.2014


Туристичка агенција ГСП Травел званично је почела с радом 17.  јануара 2014. године у просторијама на Булевару Јаше Томића 6 (Међумесна аутобуска станица). Агенцију је основао ЈГСП Нови Сад као део свог тржишног пословања, с намером да се остварени приходи улажу у побољшање квалитета основне делатности предузећа – јавног превоза путника.
Под слоганом „Традиција вредна поверења“ агенција ГСП Травел по прихватљивим ценама организоваће путовања у земљи и иностранству, ескурзије, бавиће се продајом авио карата и субагентуром.
Агенција ће бити отворена сваког радног дана од 8 до 20 часова, а суботом од 8 до 15 часова. Телефон ГСП Травела је 021/4771280, фејсбук страна ГСП-Травел.
„Отварање туристичке агенције је још један од корака прилагођавања тржишту, коме је помогла чињеница да, између осталог, ЈГСП има и аутобусе којима туристи могу да се превезу на дестинације до сто километара, а то ће бити велика помоћ нпр. у организацији излета за ученике новосадских школа по Фрушкој гори. Предузеће од туристичке агенције очекује знатан приход. Трудићемо се да ГСП Травел пружи грађанима најбољу услугу, те верујемо да ће нам у стицању поверења помоћи и дугогодишња традиција коју има ЈГСП, а која ће бити препозната и у области туризма“, навео је поводом отварања агенције директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ.УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА УНИТРАНСМОДЕЛ
06.12.2013

У Великој сали Скупштине града Новог Сада 6. децембра одржана је Уводна конференција поводом пројекта  „Заједнички информациони систем јавног превоза као обједињени модел“ (УниТрансМодел), којег у оквиру ИПА прекограничне сарадње Мађарска-Србија реализује ЈГСП Нови Сад у сарадњи са сегединским Универзитетом. Уз пројектне тимове из ЈГСП Нови Сад и мађарског града Сегедина, скупу су присуствовали представници Града Новог Сада, инспекције, полиције, новосадског Факултета техничких наука, Саобраћајног факултета у Београду, струковних удружења, те аутобуских превозника из Војводине и Мађарске, и представници из Железница Србије
Предмет пројекта је стварање информационог система јавног превоза у региону, којим ће бити решен проблем недостатка информација о средствима и могућностима коришћења јавног превоза с обе стране границе.
У уводној речи на конференцији директор предузећа Милан Балаћ истакао је да је ЈГСП Нови Сад у свом дугогодишњем пословању показао да је предузеће способно да одговори на све врсте изазова који се поставе пред њега, тако да данас, као превозник који испред себе поставља високе, западне стандарде, одговара на изазов информационих технологија. „То значи да наша девиза није, сликовито да се изразим, „само да се котрља“, већ да пружимо најбољу, најквалитетнију и модерну услугу превоза у Новом Саду и приградским местима. ЈГСП Нови Сад је, дакле, увелико закорачио путем модернизације, а пројекат УниТрансМодел, којег организујемо са колегама из Мађарске, надоградња је тог пута и могућност да искористимо све постојеће ресурсе градског саобраћајног предузећа и његових партнера“, истакао је директор Балаћ.
На скупу су опште информације о пројекту и о стању у јавном превозу у региону дали менаџери пројекта Миклош Кресз и Милан Лојовић.  Лојовић је оценио да УниТрансМодел ствара нове перспективe у продаји саобраћајне услуге и проширује продајне мреже аутобуских станица на истурена продајна места. „Циљ пројекта је увезивање свих видова превоза путника у унутрашњем саобраћају са међународним превозима који су успостављени између Србије (Војводина) и Мађарске (Дéл-Алфöлд регија) у јединствен систем информисања“, изјавио је менаџер и извршни директор ЈГСП Нови Сад Милан Лојовић и додао да систем подразумева израду интернет и веб портала, андроид апликације и апликације за ИОС, који ће бити доступни свим корисницима на српском и на мађарском језику.ДОПРИНОС ЈГСП ПОБОЉШАЊУ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ У ГРАДУ
04.10.2013

Туристичка организација Новог Сада на 46. Међународном сајму лова, риболова и спорта „ЛОРИСТ“ промовисала је градску картицу NS CITY CARD, која ће туристима омогућити лакшу посету туристичким атракцијама у граду. ЈГСП Нови Сад укључио се у ову акцију, па ће туристи у оквиру понуде моћи да се се превозе аутобусима ЈГСП у градској зони (плус Сремски Карловци и Ченеј). „Драго нам је да ће и ЈГСП Нови Сад, у складу са својом делатношћу, дати свој допринос побољшању туристичке понуде у граду. Надамо се да ћемо овом Сити картом туристима олакшати обилазак знаменитости града“, изјавио је приликом потписивања Уговора са ТОНС директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ.ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРЕДУЗЕЋА
30.09.2013

У просторијама ЈГСП Нови Сад данас је обележено 102 године постојања предузећа. Уз запослене у ЈГСП, скупу је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, чланови Градског већа, директори јавних и јавних комуналних предузећа, инспекција, полиције и пословни партнери.
„За годину дана видљив је напредак у пословању ЈГСП Нови Сад, смањени су губици и предузеће ће 2013. завршити позитивним резултатом. Само успешним пословањем можемо да санирамо све оно што смо затекли. У односу на ранији период, ЈГСП сада нуди један квалитетнији и садржајнији начин пословања. Надам се да ћемо наредне године појачати возни парк предузећа и да ће ЈГСП следећи рођендан дочекати још позитивнији“, рекао је на прослави градоначелник Милош Вучевић.
Директор ЈГСП Милан Балаћ истакао је да је прослава Дана предузећа прилика и да представи туристичку агенцију ГСП Травел чије се репрезентативне просторије налазе на МАС-у и од које, као и од ауто-школе, полигона, те увођења техничког прегледа и услуга баждарења за трећа лица, предузеће очекује знатан приход.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ пустили су данас у саобраћај реконструисану бензинску пумпу на којој се точи гориво за аутобусе предузећа.  Пумпа је модернизована и на њој су 15 година стари апарати замењени апаратима најновије генерације, који имају картичне читаче повезане са софтвером, тако да се у сваком моменту могу добити подаци о стању у резервоарима и  подаци о точењу по возилу. Томе придоносе и сонде које су убачене у сређене резервоаре и које су замениле очитавање помоћу шипки.
ВИКЕНДОМ БЕСПЛАТНО ДО БИГ-А
09.09.2013

ЈГСП Нови Сад подсећа суграђане да могу бесплатно да се превезу до тржног центра БИГ (Сентандрејски пут), а на основу Уговора о превозу којег је градски превозник склопио са компанијом БИГ. Аутобуси саобраћају суботом и недељом на сваких сат времена директно од стајалишта у Шафариковој улици до БИГ-а.
Ред вожње:

ЦЕНТАР (Шафарикова улица) - БИГ
10.00, 11.00, 12.00, 13.00. 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00

БИГ - ЦЕНТАР (Шафарикова улица)
10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 22.00НОВО СТАЈАЛИШТЕ НА САЈЛОВУ
30.08.2013

Од 1. септембра 2013. године аутобуси на линији број 14 на Сајлову користе ново стајалиште. У смеру према центру стајалиште се налази у Улици Горње Сајлово 59 (забавиште).ИЗМЕНЕ ЗОНА МЕЂУМЕСНОГ ПРЕВОЗА
14.06.2013

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула 2013. године бити измењене зоне међумесног превоза за насељена места општина Темерин, Беочин и Сремски Карловци. Изменама је свако место добило своју посебну ознаку зоне,  неке зоне су подељене на „А“ и „Б“, док су неке зоне укинуте.
Молимо путнике да приликом куповине месечних маркица обрате пажњу на ову измену. Детаљан преглед зона можете да видите у табели:


ЗОНА    НАСЕЉЕ   
IIA        СР. КАРЛОВЦИ   
IIIA       БАЧКИ ЈАРАК   
IIIB       НОВИ РАКОВАЦ   
IVA       СТАРИ РАКОВАЦ   
VA        БЕОЧИН   
VB        ТЕМЕРИН   
VI-A      БРАЗИЛИЈА   
VI-B      ЧЕРЕВИЋ   
VI-V      ГОСПОЂИНЦИ   
VIIA      КОРУШКА    
VIIB      БАНОШТОР   
VIIIA     СВИЛОШ   
VIIIB     СУСЕК   
IXA        ГРАБОВО   
IXB        ЛУГ   УГОВОР СА "ДУНИСОМ"
28.05.2013

ЈГСП Нови Сад и предузеће за међународну шпедицију „Дунис“ д.о.о. из Футога склопили су данас уговор пословној сарадњи. Градски превозник ће убудуће пружати услуге  баждарења тахографа за 150 „Дунисових“ камиона, чиме ће увећати своје приходе. „Овај уговор  је изузетно значајан за нас, пошто руководство ЈГСП нема намеру да се ослања искључиво на субвенције града, већ покушава да кроз комерцијални део пословања повећа своју приходну страну и на тај начин утиче на  основну делатност предузећа и побољша услугу превоза грађанима. Уз то, у ЈГСП је озбиљно схваћена најава реформе јавног сектора по којој се предвиђа смањење субвенција и повећање ефикасности“, рекао је приликом потписивања уговора директор ЈГСП Милан Балаћ.
Директор предузећа „Дунис“ Мирко Бјелобрк истакао је да очекује да ће у ЈГСП Нови Сад добити квалитетну услугу баждарења за његову флоту. „Одлучили смо се за градско саобраћајно предузеће, јер сматрам да имају квалитетну радну снагу и добре услове за баждарење тахографа. Овај уговор  је пример добре сарадње јавног и приватног сектора“, оценио је Мирко Бјелобрк.БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ НА МАС-У
12.03.2013

Осим на перонима Међумесне аутобуске станице, путници од 12. марта могу бесплатно да сурфују интернетом и у чекаоници МАС-а. Одељење за информационе технологије ЈГСП Нови Сад активирао је вајрлес мрежу који уређај препознаје као гсп-мас. За кориштење ове мреже није потребна шифра.ИНФОРМАЦИЈЕ О ЈГСП И НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА
28.02.2013

Уважавајући нове технологије и потребе путника, ЈГСП Нови Сад је информације из предузећа учинио доступним и путем нових медија. На мрежи фејсбук је отворена страна ЈГСП Нови Сад (www.facebook/JgspNoviSad) на којој корисници услуга могу да се информишу о свим новинама у раду предузећа, као и о свим битним обавештењима за путнике. Са истим циљeм отворен је твитер налог ЈГСП Нови Сад, док се о актуелном реду вожње путници могу информисати и путем андроид апликације Бус НС, која ажурира податке преко веб сервиса ЈГСП Нови Сад. Апликација је продукт пословно-техничке сарадње са студентима ПМФ-а предвођеним Миљаном Милинковићем, којима је рад градског превозника био инспиративан за пројекат водича кроз градски превоз за андроид мобилне телефоне. Тим поводом директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ данас је у разговору са Милинковићем истакао да градски превозник подржава и подржаваће и даље младе стручњаке. „Друштво треба да помогне да се знање тих младих људи имплементира у пракси. Градски превозник ће увек бити отворен за младе стручњаке, јер су они залог за нашу будућност, што показује и ова сарадња са тимом Милинковића која је довела до осавремењавања пословања, односно комуникације са корисницима услуга“, рекао је Балаћ и најавио да ће ЈГСП наредних дана увести вајрлес мрежу на Међумесну аутобуску станицу. Аутор андроид апликације је навео да статисика показује да Бус НС већ има око 10 хиљада корисника и да верује да ће та бројка да расте.
Подсећамо да предузеће већ дуже време има и свој сајт www.gspns.rs који се редовно ажурира и на којем се могу пронаћи свa релевантна обавештења за кориснике услуга, од реда вожње до актуелних ценовника. Тренутно се ради на уцртавању мреже линија и стајалишта на мапи претражвача гугл.БОГАТИЈИ ЗА ПЕТ НОВИХ АУТОБУСА
20.11.2012
ЈГСП Нови Сад у понедељак, 19. новембра 2012. године у 12 часова, промотивном вожњом новосадским улицама, званично је представио пет нових аутобуса. Догађају су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима, члан Градског већа за саобраћај Немања Вукчевић, директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ са сарадницима и начелница Градске управе за саобраћај Викторија Пауновић.
Пет соло аутобуса марке Ивецо Цителис имају погон на природни гас, климатизовани су и нископодни, са уграђеном платформом која олакшава улазак особа са инвалидитетом и мајки са дечјим колицима. Возила су купљена средствима Града, а цена по комаду је 258.302 са ПДВ. Капацитет возила је 26 места за седење и 86 за стајање.Куповином нових аутобуса ЈГСП Нови Сад је наставио са реализацијом свог стратешког циља обнове возног парка квалитетним, економичним и еколошким возилима, рекао је на промоцији в.д. директора ЈГСП Милан Балаћ.
Подсећамо да је прошле године ЈГСП увећао возни парк за 21 нов соло аутобус и 5 минибусева. Од тога из средстава Града купљено је 11 возила, а 15 аутобуса је купљено из средстава ЈГСП-а.

У РЕДУ ВОЖЊЕ ПОСЕБНО ОБЕЛЕЖЕНИ НИСКОПОДНИ АУТОБУСИ
00.00.0000
У реду вожње постављеном на интернету црвеном бојом истакнути су поласци нископодних аутобуса. Нископодни аутобуси са рампом саобраћају на посласцима обележеним зеленом бојом.

НОВ НАЧИН УЛАСКА НА ПЕРОНЕ МАС-А
24.01.2012
На Међумесној аутобуској станици у току је пробна фаза измене технологије уласка у перонски простор. ЈГСП Нови Сад је на МАС-у уградио електронске баријере за улаз на пероне, које ће уз примену нове апликације за продају карата омогућити нов начин рада на станици.
На купљеној карти за превоз и перонској карти за један пролаз штампа се бар код који откључава баријеру на уласку на перон по принципу „једно откључавање, један пролаз“. Претплатне перонске маркице замењују се бесконтактним картицама које су персонализоване у систему и везане су за корисника и за документ за који важе.
Док траје пробна фаза у функцији ће бити и стари и нови начин уласка на пероне, а о завршетку тестирања новог начина рада ЈГСП Нови Сад ће благовремено информисати кориснике услуга.