ЛИНИЈА 12 НА РЕДОВНОЈ ТРАСИ
28.07.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава путнике да је линија 12 враћена на редовну трасу. Аутобуси су саобраћали измењеним правцем због радова код Меркатора.ПРОДАЈА АВГУСТОВСКИХ МАРКИЦА ЗА ПРЕВОЗ
28.07.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да је у току продаја августовских маркица за превоз. Од 8 до 20 часова сваког радног дана маркице ће моћи да се купују на редовним продајним местима предузећа код Железничке станице, код Футошке пијаце и у Шафариковој улици. У току месеца радиће и продајна места на Новом насељу и Лиману. Од 1. до 7. августа маркице ће моћи да се купе од 10 до 17 часова на киоску код Лутрије Војводине.    
Субота, 2. августа, бића радна за сва редовна и додатна продајна места.
Јулске маркице важе до 5. августа 2014. године.ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 4, 5, 5Н, 10, 14, 15, 18, 22, 23, 24, 52, 53, 54, 55, 56
25.07.2014

ЈГСП “Нови Сад” обавештава кориснике услуга да ће од 28. јула до 12. августа 2014. године доћи до измене саобраћаја на раскрсници Булевара ослобођења, Јеврејске и Футошке улице, због чега ће бити измењене трасе кретања линија градског и приградског саобраћаја.
Линије број 4, 5, 5Н, 10, 14, 15 и 18 привремено мењају трасу кретања у оба смера и то:

ЛИНИЈА БРОЈ 4
У смеру према Лиману 4 аутобуси саобраћају Булеваром ослобођења, потом улазе лево у Булевар краља Петра I, десно у Кисачку улицу, десно у Улицу Јована Суботића, потом Успенском улицом до Булевара Михајла Пупина одакле се укључују на редовну трасу кретања. У повратку према Железничкој станици користи се иста измењена траса од Булевара Михајла Пупина. На измењеном делу трасе користе се сва постојећа стајалишта других линија.

ЛИНИЈЕ БРОЈ 5 И 5Н
У смеру према Темеринском путу аутобуси саобраћају Булеваром ослобођења, скрећу лево у Улицу Максима Горког, потом лево у Стражиловску улицу, па лево у Булевар Михајла Пупина и од раскрснице са Успенском улицом укључују се на редовну трасу кретања. У повратку према Железничкој станици од Успенске улице саобраћају истом измењеном трасом. На измењеном делу трасе користе се сва постојећа стајалишта других линија.

ЛИНИЈЕ БРОЈ 10, 14 и 15
Мења се почетно стајалиште у центру, тако да аутобуси полазе са долазног перона линије број 2, даље саобраћују редовном трасом линије број 8 до раскрнице Булевара краља Петра I и Булевара ослобођења, скрећу лево у Булевар ослобођења и укључују се на редовну трасу кретања. У смеру према центру аутобуси саобраћају редовном трасом до раскрнице Булевара ослобођења и Булевара краља Петра I, скрећу десно у Булевар краља Петра I и редовном трасом линије број 8 саобраћају до центра. На измењеном делу трасе кретања користе се сва постојећа стајалишта. Линија број 14 окретаће се  испод моста „Дуга“ (код ДТД-а).


ЛИНИЈА БРОЈ 18
У смеру према центру аутобуси продужавају Хајдук Вељковом улицом до Футошке, скреће лево у Футошку улицу и истом саобраћају до Футошке пијаце одакле се укључују на редовну трасу кретања.У повратку се користи иста, измењена траса кретања и користе се сва постојећа стајалишта других линија.


ЗБОГ РАДОВА ПРИВРЕМЕНО СЕ МЕЊАЈУ И ТРАСЕ СЛЕДЕЋИХ ЛИНИЈА:

ЛИНИЈЕ БРОЈ 52, 53, 54, 55 И 56
При доласку у Нови Сад аутобуси из Футошке улице скрећу лево у Хајдук Вељкову улицу, користе стајалиште линије 11б код дечије болнице, скрећу десно у Улицу Новосадског сајма и од раскрснице са Булеваром ослобођења се укључују на редовну трасу кретања према Железничкој станици. У одласку из Новог Сада користи се редовна траса кретања.

ПОЛАСЦИ НА ЛИНИЈАМА 22,23 и 24  који су у реду вожње означени да саобраћају до центра Новог Сада (осим полазака у 02:45 из Ковиља и 03:55 из Будисаве), при доласку у Нови Сад саобраћају редовном трасом кроз Кисачку улицу до Железничке станице.

ПОЛАСЦИ НА ЛИНИЈИ 61 који су у реду вожње означени да саобраћају кроз центар Новог Сада, од стајалишта код „Базара“ користе трасу линије број 3 до Булевара ослобођења, одакле се укључују на редовну трасу кретања до МАС-а.ЧЕТВРТА ФАЗА РАДОВА КОД МЕРКАТОРА – ИЗМЕНЕ НА ЛИНИЈАМА 9 И12
16.07.2014

Због четврте фазе радова у раскрсници Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара, аутобуси на линији 12 од 16. јула 2014. године привремено мењају трасу кретања у оба правца на следећи начин:

СМЕР ЦЕНТАР - НОВО НАСЕЉЕ
АУТОБУСИ БУЛЕВАРОМ ОСЛОБОЂЕЊА САОБРАЋАЈУ ДО РАСКРСНИЦЕ СА УЛИЦОМ НАРОДНОГ ФРОНТА У КОЈУ УЛАЗЕ ДЕСНИМ СКРЕТАЊЕМ, ПОТОМ ШЕКСПИРОВОМ  УЛИЦОМ ДОЛАЗЕ ДО ЛИМАНСКЕ ПИЈАЦЕ ОДАКЛЕ СЕ ЛЕВИМ СКРЕТАЊЕМ УКЉУЧУЈУ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА.  НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ СТАЈАЛИШТЕ ИСПРЕД МЕРКАТОРА.

СМЕР НОВО НАСЕЉЕ - ЦЕНТАР
СА БУЛЕВАРА ЦАРА ЛАЗАРА АУТОБУСИ СКРЕЋУ ДЕСНО У ШЕКСПИРОВУ УЛИЦУ, ГДЕ КОРИСТЕ ПРИВРЕМЕНО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ, ЗАТИМ СКРЕЋУ ЛЕВО У УЛИЦУ НАРОДНОГ ФРОНТА, ОДАКЛЕ ЛЕВИМ СКРЕТАЊЕМ УЛАЗЕ НА БУЛЕВАР ОСЛОБОЂЕЊА И ОД РАСКРСНИЦЕ СА БУЛЕВАРОМ ЦАРА ЛАЗАРА УКЉУЧУЈУ СЕ НА РЕДОВНУ ТРАСУ КРЕТАЊА. НА ИЗМЕЊЕНОМ ДЕЛУ ТРАСЕ КОРИСТИ СЕ СТАЈАЛИШТЕ У ШЕКСПИРОВОЈ УЛИЦИ.

Због радова линија број 9 у смеру према Новом насељу неће користити стајалиште на Булевару цара Лазара, које се налази после раскрснице са Булеваром ослобођења.УВЕДЕНА РЕДОВНА ЛИНИЈА 17 ДО БИГ ЦЕНТРА
01.07.2014

Од 1. јула ЈГСП „Нови Сад“ уводи сталну линију 17 на релацији Железничка станица – „БИГ центар“ – Железничка станица.  Аутобуси ће до БИГ центра саобраћати сваког радног дана и викендом од 14 часова на сваких пола сата следећом трасом:
•    Железничка станица - Булевар Јаше Томића - Кисачка улица - Сентандрејски пут - БИГ центар.
У супротном правцу аутобуси ће кретати на сваких пола сата од 14.15 часова.
Последњи полазак са Железничке станице је у 21 час, а из БИГ центра у 22.15 часова.ОД 1. ЈУЛА ЛЕТЊИ РЕД ВОЖЊЕ
24.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула до 31. августа 2014. године на градским и приградским линијама на снази бити ред вожње „Лето 2014“. Услуга јавног превоза за време летњих месеци биће на прошлогодишњем нивоу, а у саобраћају ће радним данима бити исти број возила као и у реду вожње „Лето 2013“.
У односу на пролећни ред вожње, због очекиваног смањења броја путника у летњим месецима, смањује се број полазака и мења структура возила, а времена полазака усклађена су са потребама корисника услуга превоза.
Основ за израду новог реда вожње су резултати добијени генералним бројањем путника, контролним бројањем путника на карактеристичним стајалиштима, као и очекивано смањење броја путника на појединим линијама у одређено доба дана.ПРИВРЕМЕНО СЕ УКИДАЈУ ЂАЧКИ ПОЛАСЦИ
20.06.2014

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга превоза да се од понедељка, 23. јуна 2014. године, привремено укидају поласци који су у реду вожње означени као „ђачки“. Ови поласци биће поново на снази након завршетка ученичког распуста.ПОЧЕЛА СА РАДОМ ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА
16.01.2014


Туристичка агенција ГСП Травел званично је почела с радом 17.  јануара 2014. године у просторијама на Булевару Јаше Томића 6 (Међумесна аутобуска станица). Агенцију је основао ЈГСП Нови Сад као део свог тржишног пословања, с намером да се остварени приходи улажу у побољшање квалитета основне делатности предузећа – јавног превоза путника.
Под слоганом „Традиција вредна поверења“ агенција ГСП Травел по прихватљивим ценама организоваће путовања у земљи и иностранству, ескурзије, бавиће се продајом авио карата и субагентуром.
Агенција ће бити отворена сваког радног дана од 8 до 20 часова, а суботом од 8 до 15 часова. Телефон ГСП Травела је 021/4771280, фејсбук страна ГСП-Травел.
„Отварање туристичке агенције је још један од корака прилагођавања тржишту, коме је помогла чињеница да, између осталог, ЈГСП има и аутобусе којима туристи могу да се превезу на дестинације до сто километара, а то ће бити велика помоћ нпр. у организацији излета за ученике новосадских школа по Фрушкој гори. Предузеће од туристичке агенције очекује знатан приход. Трудићемо се да ГСП Травел пружи грађанима најбољу услугу, те верујемо да ће нам у стицању поверења помоћи и дугогодишња традиција коју има ЈГСП, а која ће бити препозната и у области туризма“, навео је поводом отварања агенције директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ.УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА УНИТРАНСМОДЕЛ
06.12.2013

У Великој сали Скупштине града Новог Сада 6. децембра одржана је Уводна конференција поводом пројекта  „Заједнички информациони систем јавног превоза као обједињени модел“ (УниТрансМодел), којег у оквиру ИПА прекограничне сарадње Мађарска-Србија реализује ЈГСП Нови Сад у сарадњи са сегединским Универзитетом. Уз пројектне тимове из ЈГСП Нови Сад и мађарског града Сегедина, скупу су присуствовали представници Града Новог Сада, инспекције, полиције, новосадског Факултета техничких наука, Саобраћајног факултета у Београду, струковних удружења, те аутобуских превозника из Војводине и Мађарске, и представници из Железница Србије
Предмет пројекта је стварање информационог система јавног превоза у региону, којим ће бити решен проблем недостатка информација о средствима и могућностима коришћења јавног превоза с обе стране границе.
У уводној речи на конференцији директор предузећа Милан Балаћ истакао је да је ЈГСП Нови Сад у свом дугогодишњем пословању показао да је предузеће способно да одговори на све врсте изазова који се поставе пред њега, тако да данас, као превозник који испред себе поставља високе, западне стандарде, одговара на изазов информационих технологија. „То значи да наша девиза није, сликовито да се изразим, „само да се котрља“, већ да пружимо најбољу, најквалитетнију и модерну услугу превоза у Новом Саду и приградским местима. ЈГСП Нови Сад је, дакле, увелико закорачио путем модернизације, а пројекат УниТрансМодел, којег организујемо са колегама из Мађарске, надоградња је тог пута и могућност да искористимо све постојеће ресурсе градског саобраћајног предузећа и његових партнера“, истакао је директор Балаћ.
На скупу су опште информације о пројекту и о стању у јавном превозу у региону дали менаџери пројекта Миклош Кресз и Милан Лојовић.  Лојовић је оценио да УниТрансМодел ствара нове перспективe у продаји саобраћајне услуге и проширује продајне мреже аутобуских станица на истурена продајна места. „Циљ пројекта је увезивање свих видова превоза путника у унутрашњем саобраћају са међународним превозима који су успостављени између Србије (Војводина) и Мађарске (Дéл-Алфöлд регија) у јединствен систем информисања“, изјавио је менаџер и извршни директор ЈГСП Нови Сад Милан Лојовић и додао да систем подразумева израду интернет и веб портала, андроид апликације и апликације за ИОС, који ће бити доступни свим корисницима на српском и на мађарском језику.ДОПРИНОС ЈГСП ПОБОЉШАЊУ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ У ГРАДУ
04.10.2013

Туристичка организација Новог Сада на 46. Међународном сајму лова, риболова и спорта „ЛОРИСТ“ промовисала је градску картицу NS CITY CARD, која ће туристима омогућити лакшу посету туристичким атракцијама у граду. ЈГСП Нови Сад укључио се у ову акцију, па ће туристи у оквиру понуде моћи да се се превозе аутобусима ЈГСП у градској зони (плус Сремски Карловци и Ченеј). „Драго нам је да ће и ЈГСП Нови Сад, у складу са својом делатношћу, дати свој допринос побољшању туристичке понуде у граду. Надамо се да ћемо овом Сити картом туристима олакшати обилазак знаменитости града“, изјавио је приликом потписивања Уговора са ТОНС директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ.ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРЕДУЗЕЋА
30.09.2013

У просторијама ЈГСП Нови Сад данас је обележено 102 године постојања предузећа. Уз запослене у ЈГСП, скупу је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, чланови Градског већа, директори јавних и јавних комуналних предузећа, инспекција, полиције и пословни партнери.
„За годину дана видљив је напредак у пословању ЈГСП Нови Сад, смањени су губици и предузеће ће 2013. завршити позитивним резултатом. Само успешним пословањем можемо да санирамо све оно што смо затекли. У односу на ранији период, ЈГСП сада нуди један квалитетнији и садржајнији начин пословања. Надам се да ћемо наредне године појачати возни парк предузећа и да ће ЈГСП следећи рођендан дочекати још позитивнији“, рекао је на прослави градоначелник Милош Вучевић.
Директор ЈГСП Милан Балаћ истакао је да је прослава Дана предузећа прилика и да представи туристичку агенцију ГСП Травел чије се репрезентативне просторије налазе на МАС-у и од које, као и од ауто-школе, полигона, те увођења техничког прегледа и услуга баждарења за трећа лица, предузеће очекује знатан приход.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ пустили су данас у саобраћај реконструисану бензинску пумпу на којој се точи гориво за аутобусе предузећа.  Пумпа је модернизована и на њој су 15 година стари апарати замењени апаратима најновије генерације, који имају картичне читаче повезане са софтвером, тако да се у сваком моменту могу добити подаци о стању у резервоарима и  подаци о точењу по возилу. Томе придоносе и сонде које су убачене у сређене резервоаре и које су замениле очитавање помоћу шипки.
НОВО СТАЈАЛИШТЕ НА САЈЛОВУ
30.08.2013

Од 1. септембра 2013. године аутобуси на линији број 14 на Сајлову користе ново стајалиште. У смеру према центру стајалиште се налази у Улици Горње Сајлово 59 (забавиште).ИЗМЕНЕ ЗОНА МЕЂУМЕСНОГ ПРЕВОЗА
14.06.2013

ЈГСП Нови Сад обавештава кориснике услуга да ће од 1. јула 2013. године бити измењене зоне међумесног превоза за насељена места општина Темерин, Беочин и Сремски Карловци. Изменама је свако место добило своју посебну ознаку зоне,  неке зоне су подељене на „А“ и „Б“, док су неке зоне укинуте.
Молимо путнике да приликом куповине месечних маркица обрате пажњу на ову измену. Детаљан преглед зона можете да видите у табели:


ЗОНА    НАСЕЉЕ   
IIA        СР. КАРЛОВЦИ   
IIIA       БАЧКИ ЈАРАК   
IIIB       НОВИ РАКОВАЦ   
IVA       СТАРИ РАКОВАЦ   
VA        БЕОЧИН   
VB        ТЕМЕРИН   
VI-A      БРАЗИЛИЈА   
VI-B      ЧЕРЕВИЋ   
VI-V      ГОСПОЂИНЦИ   
VIIA      КОРУШКА    
VIIB      БАНОШТОР   
VIIIA     СВИЛОШ   
VIIIB     СУСЕК   
IXA        ГРАБОВО   
IXB        ЛУГ   УГОВОР СА "ДУНИСОМ"
28.05.2013

ЈГСП Нови Сад и предузеће за међународну шпедицију „Дунис“ д.о.о. из Футога склопили су данас уговор пословној сарадњи. Градски превозник ће убудуће пружати услуге  баждарења тахографа за 150 „Дунисових“ камиона, чиме ће увећати своје приходе. „Овај уговор  је изузетно значајан за нас, пошто руководство ЈГСП нема намеру да се ослања искључиво на субвенције града, већ покушава да кроз комерцијални део пословања повећа своју приходну страну и на тај начин утиче на  основну делатност предузећа и побољша услугу превоза грађанима. Уз то, у ЈГСП је озбиљно схваћена најава реформе јавног сектора по којој се предвиђа смањење субвенција и повећање ефикасности“, рекао је приликом потписивања уговора директор ЈГСП Милан Балаћ.
Директор предузећа „Дунис“ Мирко Бјелобрк истакао је да очекује да ће у ЈГСП Нови Сад добити квалитетну услугу баждарења за његову флоту. „Одлучили смо се за градско саобраћајно предузеће, јер сматрам да имају квалитетну радну снагу и добре услове за баждарење тахографа. Овај уговор  је пример добре сарадње јавног и приватног сектора“, оценио је Мирко Бјелобрк.БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ НА МАС-У
12.03.2013

Осим на перонима Међумесне аутобуске станице, путници од 12. марта могу бесплатно да сурфују интернетом и у чекаоници МАС-а. Одељење за информационе технологије ЈГСП Нови Сад активирао је вајрлес мрежу који уређај препознаје као гсп-мас. За кориштење ове мреже није потребна шифра.ИНФОРМАЦИЈЕ О ЈГСП И НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА
28.02.2013

Уважавајући нове технологије и потребе путника, ЈГСП Нови Сад је информације из предузећа учинио доступним и путем нових медија. На мрежи фејсбук је отворена страна ЈГСП Нови Сад (www.facebook/JgspNoviSad) на којој корисници услуга могу да се информишу о свим новинама у раду предузећа, као и о свим битним обавештењима за путнике. Са истим циљeм отворен је твитер налог ЈГСП Нови Сад, док се о актуелном реду вожње путници могу информисати и путем андроид апликације Бус НС, која ажурира податке преко веб сервиса ЈГСП Нови Сад. Апликација је продукт пословно-техничке сарадње са студентима ПМФ-а предвођеним Миљаном Милинковићем, којима је рад градског превозника био инспиративан за пројекат водича кроз градски превоз за андроид мобилне телефоне. Тим поводом директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ данас је у разговору са Милинковићем истакао да градски превозник подржава и подржаваће и даље младе стручњаке. „Друштво треба да помогне да се знање тих младих људи имплементира у пракси. Градски превозник ће увек бити отворен за младе стручњаке, јер су они залог за нашу будућност, што показује и ова сарадња са тимом Милинковића која је довела до осавремењавања пословања, односно комуникације са корисницима услуга“, рекао је Балаћ и најавио да ће ЈГСП наредних дана увести вајрлес мрежу на Међумесну аутобуску станицу. Аутор андроид апликације је навео да статисика показује да Бус НС већ има око 10 хиљада корисника и да верује да ће та бројка да расте.
Подсећамо да предузеће већ дуже време има и свој сајт www.gspns.rs који се редовно ажурира и на којем се могу пронаћи свa релевантна обавештења за кориснике услуга, од реда вожње до актуелних ценовника. Тренутно се ради на уцртавању мреже линија и стајалишта на мапи претражвача гугл.БОГАТИЈИ ЗА ПЕТ НОВИХ АУТОБУСА
20.11.2012
ЈГСП Нови Сад у понедељак, 19. новембра 2012. године у 12 часова, промотивном вожњом новосадским улицама, званично је представио пет нових аутобуса. Догађају су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима, члан Градског већа за саобраћај Немања Вукчевић, директор ЈГСП Нови Сад Милан Балаћ са сарадницима и начелница Градске управе за саобраћај Викторија Пауновић.
Пет соло аутобуса марке Ивецо Цителис имају погон на природни гас, климатизовани су и нископодни, са уграђеном платформом која олакшава улазак особа са инвалидитетом и мајки са дечјим колицима. Возила су купљена средствима Града, а цена по комаду је 258.302 са ПДВ. Капацитет возила је 26 места за седење и 86 за стајање.Куповином нових аутобуса ЈГСП Нови Сад је наставио са реализацијом свог стратешког циља обнове возног парка квалитетним, економичним и еколошким возилима, рекао је на промоцији в.д. директора ЈГСП Милан Балаћ.
Подсећамо да је прошле године ЈГСП увећао возни парк за 21 нов соло аутобус и 5 минибусева. Од тога из средстава Града купљено је 11 возила, а 15 аутобуса је купљено из средстава ЈГСП-а.

У РЕДУ ВОЖЊЕ ПОСЕБНО ОБЕЛЕЖЕНИ НИСКОПОДНИ АУТОБУСИ
00.00.0000
У реду вожње постављеном на интернету црвеном бојом истакнути су поласци нископодних аутобуса. Нископодни аутобуси са рампом саобраћају на посласцима обележеним зеленом бојом.

НОВ НАЧИН УЛАСКА НА ПЕРОНЕ МАС-А
24.01.2012
На Међумесној аутобуској станици у току је пробна фаза измене технологије уласка у перонски простор. ЈГСП Нови Сад је на МАС-у уградио електронске баријере за улаз на пероне, које ће уз примену нове апликације за продају карата омогућити нов начин рада на станици.
На купљеној карти за превоз и перонској карти за један пролаз штампа се бар код који откључава баријеру на уласку на перон по принципу „једно откључавање, један пролаз“. Претплатне перонске маркице замењују се бесконтактним картицама које су персонализоване у систему и везане су за корисника и за документ за који важе.
Док траје пробна фаза у функцији ће бити и стари и нови начин уласка на пероне, а о завршетку тестирања новог начина рада ЈГСП Нови Сад ће благовремено информисати кориснике услуга.